Főoldal » 2013 » Június » 5 » Vállalkozási és bérügyintéző képzés
08:01
Vállalkozási és bérügyintéző képzés

Vállalkozási és bérügyintéző

A szakma leírása: Ha szeretnél nyugodt körülmények között, irodában dolgozni, sokrétű munkára vágysz, jó választás a vállalkozási és bérügyintéző szakma. A képzés korszerűen felépített, komplex tudást biztosít. Annak az érettségiző vagy már érettségit szerzett fiatalnak ajánljuk, aki jól bírja az egy helyben való ücsörgést, papírmunkát, és szereti a számítógépes feladatokat. Ha valaki később önálló vállalkozóként képzeli el az életét, szintén jó választás ez a szakma. A Vállalkozói és bérügyintéző képzettség megszerzésével képes leszel egy irodában, vagy egy vállalkozás alkalmazottjaként adminisztratív és könyvelési feladatok ellátására. Különleges tudást is megszerezhetsz, hiszen az egyszeres könyvvezetés már csak itt sajátítható el. Megtanulhatod a munkaerő-gazdálkodás alapjait és a bérszámfejtési program alkalmazását. Az OKJ-s vizsga részeként üzleti tervet is kell készítened. Később további képzések segítségével mérlegképes könyvelőként önálló vállalkozás elkezdésére is van lehetőség. Ügyintézőként értesz majd a gazdálkodáshoz, marketinghez, vállalkozási ügyek intézéséhez, a bérügyi feladatokhoz, jogi kérdésekben is képes leszel eligazodni, és gyakorlati ismereteid lesznek a pénzügyek, adózás, könyvvezetés és bérszámfejtés területén.

Jellemzői: Érettségihez kötött OKJ-s szakképesítés, emelt szintű szakma. Felsőoktatásba való jelentkezéskor plusz pontokat jelent az itt megszerzett OKJ-s vállalkozói és bérügyintéző végzettség. A vállalkozói és bérügyintéző szakképzés nemcsak elméleti órákból áll, a képzési idő harmadában gyakorlatból, amelyet az iskolában tudunk biztosítani számodra. Megtanulod a piacvezető bérszámfejtő és könyvelő szoftver használatát. Ez azért fontos, mivel pályakezdőként sokkal könnyebb az elhelyezkedés, ha valaki gyakorlattal is rendelkezik már.

Elhelyezkedési esélyek a képzés elvégzése után: vállalkozásoknál, önkormányzatoknál, állami intézményeknél, irodáknál találhatsz munkát. Könyvelési esetleg munkaügyi feladatok ellátására vállalkozhatsz. A nagyobb állásközvetítő internetes oldalakon a legtöbb állást általában a munkaügy, bérügy, vállalkozás kategóriában találod meg.

Szint: Emeltszintű szakképesítés

Betölthető foglalkozás: pénzügyi ügyintéző, bérelszámoló, analitikus könyvelő, irodai- , pénzügyi- , statisztikai adminisztrátor, iratkezelő, irattáros, készlet- és anyagnyilvántartó.

Feltételek: Érettségi vizsga

Képzési idő: 2 év (szakmai érettségivel rendelkezők esetén 1 év)

OKJ: 54 344 02 Vállalkozási és bérügyintéző

Az első szakképesítés nappali tagozaton 21 éves korig tandíjmentes. A tanulót diákigazolvány és családi pótlék illeti meg.

Ha a Terézvárosi Kereskedelmi és Közgazdasági Szakközépiskola és Szakiskola ingyenes OKJ-s kereskedő képzése mellett döntesz, akkor jelentkezz, biztosítsd a helyed!

 

Megtekintések száma: 1008 | Hozzáadta:: Betiszk | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]