Pénzügyi termékértékesítő

A szakma leírása: Ha szeretnél bankban vagy biztosítónál dolgozni, sokrétű munkára vágysz, jó választás a pénzügyi-termékértékesítő szakma. A képzés korszerűen felépített, komplex tudást biztosít. Annak az érettségiző vagy már érettségit szerzett fiatalnak ajánljuk, aki szeret lépést tartani a piac változásaival, szívesen tart kapcsolatot az ügyfelekkel, de jól bírja az egy helyben való ücsörgést, papírmunkát, számítógépes feladatokat is. Ha valaki később önálló vállalkozóként képzeli el az életét, szintén jó választás ez a szakma.

A pénzügyi termékértékesítő képzettség megszerzésével képes leszel egy bankban, biztosítónál vagy irodában alkalmazottként értékesítő, tanácsadó és adminisztratív feladatok ellátására.

Ügyintézőként értesz majd a gazdálkodáshoz, marketinghez, vállalkozási ügyek intézéséhez, jogi kérdésekben is képes leszel eligazodni, és gyakorlati ismereteid lesznek a bankok és pénzügyek területén.

 

Jellemzői: A képzés nemcsak elméleti órákból áll. A képzési idő alatt benti gyakorlat, második részében magyar pénzügyi vállalkozásoknál és bankfiókban tett látogatások alapozzák meg a későbbi munkát. Ez azért fontos, mivel pályakezdőként sokkal könnyebb az elhelyezkedés, ha valaki szakmai tapasztalattal is rendelkezik már.

 

Elhelyezkedési esélyek a képzés elvégzése után: Pénzügyi vállalkozásoknál, bankoknál, állami intézményekben, értékesítő, ügyfélkapcsolati illetve irodai, adminisztratív munkakör ellátására van lehetőség. A pénzügyi termékértékesítők iránti munkaerő piaci kereslet évek óta stabil.

A képzés tantárgyai:

 Pénzügyi és adózási ismeretek

Banki ismeretek

- Biztosítási ismeretek

Vállalkozások gazdálkodása

Befektetési piacok

Kommunikáció

Szakmai gyakorlat

Idegen nyelv

 

Szint: Emeltszintű szakképesítés

Betölthető foglalkozás: Egyéb gazdasági ügyintézők (FEOR 3619)

Feltételek: Érettségi vizsga

Képzési idő: 2 év

OKJ: 54 343 01

Az első szakképesítés nappali tagozaton 21 éves korig tandíjmentes. A tanulót diákigazolvány és családi pótlék illeti meg.