Pénzügyi-számviteli ügyintéző

A szakma leírása: Ha szeretnél irodában dolgozni, sokrétű munkára vágysz, jó választás a pénzügyi-számviteli ügyintéző szakma. A képzés korszerűen felépített, komplex tudást biztosít. Annak az érettségiző vagy már érettségit szerzett fiatalnak ajánljuk, aki jól bírja az egy helyben való ücsörgést, papírmunkát, számítógépes feladatokat. Ha valaki később önálló vállalkozóként képzeli el az életét, szintén jó választás ez a szakma.

A pénzügyi-számviteli ügyintéző képzettség megszerzésével képes leszel egy irodában, vagy egy könyvelő cég alkalmazottjaként adminisztratív és könyvelési feladatok ellátására. Később további képzések segítségével mérlegképes könyvelőként önálló vállalkozás elkezdésére is van lehetőség.

Ügyintézőként értesz majd a gazdálkodáshoz, marketinghez, vállalkozási ügyek intézéséhez, jogi kérdésekben is képes leszel eligazodni, és gyakorlati ismereteid lesznek a pénzügyek, adózás és könyvvezetés területén.

Jellemzői: A képzés nemcsak elméleti órákból áll. A képzési idő alatt benti gyakorlat, második részében magyar vállalkozásoknál és könyvelő irodáknál tett látogatások alapozzák meg a későbbi munkát. Ez azért fontos, mivel pályakezdőként sokkal könnyebb az elhelyezkedés, ha valaki szakmai tapasztalattal is rendelkezik már.

A képzés tantárgyai:

Pénzügyi- és adózási ismeretek

Könyvvezetés

Elektronikus adózás

Gépi könyvelés

Vállalkozások gazdálkodása

Marketing

Irodai ügyvitel

Szakmai gyakorlat

Idegen nyelv

Elhelyezkedési esélyek a képzés elvégzése után: Vállalkozásoknál, állami intézményekben, önkormányzatoknál, irodai, adminisztratív munkakör ellátására, könyvelő irodákban könyvelési feladatok elvégzésére van lehetőség. A pénzügyi számviteli ügyintézők iránti munkaerő piaci kereslet évek óta stabil.

Szint: Emeltszintű szakképesítés

Betölthető foglalkozás: Pénzügyi ügyintéző (FEOR 3605)

Feltételek: Érettségi vizsga

Képzési idő: 2 év

OKJ: 54 344 01

 

Az első szakképesítés nappali tagozaton 21 éves korig tandíjmentes. A tanulót diákigazolvány és családi pótlék illeti meg.